
- Úvod
- Zrnková káva
- Indonesie Sumatra Lintong Sigumpar
Indonesie Sumatra Lintong Sigumpar

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Indonesie Sumatra Lintong SigumparSkladem190 Kč165 Kč bez DPH
Tato káva je velmi zajímavá svojí metodou zpracování „Wet hulled“ což můžeme přeložit jako vlhká zrna. Tato metoda zpracování kávy je velmi specifická pro Indonésii a pochází pravděpodobně z konce 70. let z Lintongu. Z počátku probíhá metoda klasickou mokrou cestou. Kávové třešně jsou ručně sbírány, rozruší se jejich slupka a nechají se fermentovat v nádrži s vodou přes noc. Následné ráno jsou promývány čistou vodou. Poté se loupe (při vlhkosti kávy asi 25%) a suší na krytých terasách. Až je suchá, tak se následně třídí.
Káva s hořko-sladkým plným tělem, intenzivní chutí a příjemnou aciditou s tóny ostružin.
- Datum pražení: 13. 1. 2021
- Stupeň pražení:
- Země původu: Indonésie
- Region: Sumatra, Humbang Hasunduntan
- Nadmořská výška: 1400 - 1500 m. n. m.
- Farma: Bidner Hutasoit
- Zpracování: Wet hulled - podobné polo-promyté metodě
- Odrůda: Lasuna, Onan Ganjang
- Cupping skóre: 86
- Příprava: Espresso, Frenchpress, konzervativní filtr