Kávové zápisky

01.08.2022
METODY ZPRACOVÁNÍ KÁVY
To jakým způsobem je káva zpracovaná, velmi ovlivňuje její výslednou chuť. Pojďme se podívat na tři základní metody zpracování kávových zrn.
číst celé
- Úvod
- Zrnková káva
- Costa Rica Oskar Alberto Chacón 200g
Costa Rica Oskar Alberto Chacón 200g
- Novinka

Podobné produkty
- TOP produkt
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Costa Rica Oskar Alberto Chacón 200gSkladem260 Kč226 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Po delší době máme možnost opět ochutnat skvělou kávu z Kostariky, která byla zpracovaná medovou metodou, která kávě propůjčuje plnější tělo a větší sladkost.
Pro kávu jsme zvlolili tzv. omni pražení, kdy káva je vhodná na všechny možné přípravy kávy.
V šálku lze rozeznat sladkost po medu, ovocitost po jahodách a dochuť plnohodnotného kakaa.
- Datum pražení: 7. 3. 2023
- Stupeň pražení:
- Země původu: Kostarika
- Region: Santa Maria de Dota
- Nadmořská výška: 1650 m. n. m.
- Farma: Carrizal
- Producent: Oskar Alberto Chacón
- Zpracování: red honey
- Odrůda: červená Catuaí
- Cupping skóre: 87
- Příprava: Vhodná na všechny způsoby přípravy kávy, především však do kávovaru, moka konvici, frenchpress
Zboží zařazeno v kategoriích